Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
3 years ago · by · 0 comments

Interviu cu Mihaela Năstase – trainer şi recrutor stewardese

Cu aproape 15 ani de carieră printre nori, Mihaela găsește în fiecare zi un motiv pentru a zâmbi. Optimistă și cu un suflet cald, luminează orice încăpere în care intră. Ambițioasă și perseverentă, a reușit să pună pe picioare școala de aviație pentru stewardese, Jetav Flight Training – unde este trainer – și să recruteze, ca șefă de bază, stewardese pentru Air Bucharest. Mai jos ne spune povestea ei, de ce nu a plecat niciodată la o companie din Orient dar și ce caută atunci când alege un însoțitor de bord.

1. Când ai devenit stewardesă? Ești în lumea aviației de ceva vreme, din timpul în care nu se cunoșteau prea multe detalii despre această meserie.

În 2002, atunci când am absolvit școala de aviație SSAVC, aviația era un domeniu greu accesibil, în special pentru cei care locuiau în provincie. Nu aveam multe informații, nu cunoșteam multe persoane care să lucreze ca stewardese. La vremea aceea, costurile erau mult mai mari decât acum, însă familia mea m-a susținut, făcând eforturi mari și am reușit să îmi împlinesc un vis! Fiindcă da, mă încadrez în tiparul celor care spun ”mi-am dorit asta de când eram mică”!

2. Unde ți-ai început cariera de stewardesă?

Cariera mea în aviație a început la Jetran Air, acolo unde am avut șansa să întâlnesc oameni deosebiți. Jetran era o companie care opera în sistem wet-lease, adică își închiria avioanele cu tot cu echipaj în diferite țări de pe glob. Așa am ajuns să călătoresc, să văd multe locuri la care doar visam și să-mi fac prieteni peste tot în lume, prieteni cu care mai țin legătura și acum, după 15 ani de zbor!

3. De ce nu ai plecat niciodată la o companie din afara țării?

Probabil că nu a fost să fie. La prima mea cursă de stewardesă, la 10.000 km de aici, atunci când am deschis ușa avionului, l-am întâlnit pe cel care urma să-mi devină soț. Iar când am primit oferta de la Emirates, urmând să las România și să plec în Dubai, acesta m-a cerut de soție. Așa că am rămas în țară, am zburat în continuare, dar am avut mereu baza în România. M-ar fi ajutat mult experiența unei companii de nivelul Emirates, sunt convinsă, însă tocmai de aceea îi îndrum pe elevii mei să își deschidă orizontul și să accepte provocarea de a aplica la companiile din afară și în Europa, în special. După atâția ani ca stewardesă în țara noastră am ajuns și la un alt nivel iar în momentul de față, pe lângă faptul că sunt trainer la școala de aviație Jetav Flight Training sunt și Șefă de Departament la Compania Air Bucharest.

4. Care crezi că sunt avantajele și dezavantajele acestei meserii?

Iubesc meseria de stewardesă, așa că lista mea cu avantaje este mult mai lungă decât cea cu dezavantaje. Aviatorii sunt o categorie socială aparte. Este adevărat că discuțiile într-un astfel de mediu sunt 90% despre aviație dar totodată suntem oameni care nu încetează niciodată să evolueze, pe parcursul întregii cariere. Locurile pe care ajungi să le vizitezi sunt locuri în care niciodată nu te-ai gândi să plătești o vacanță ca să ajungi acolo și sunt locuri care te schimbă ca persoană și te fac un om mai bun. Bineînțeles, pe lângă călătorii, salariile sunt și ele atrăgătoare, în special pentru tinerii care termină liceul și își încep cariera profesională direct cu un salariu bun fiindcă cu greu găsești în România job-uri în care să câștigi minim 1500 de euro la o vârstă atât de fragedă.

5. Ești instructor și recrutor pentru compania Air Bucharest. Ce cauți la un viitor însoțitor de bord, la interviul de angajare?

citește mai mult…

 

 

 

Comments

Not found any comments yet.

Leave a reply

Your email address will not be published, and your website url is not required.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585