Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
5 years ago · by · Comments Off on Interviu cu Georgiana Barascu, imaginea Jetav

Interviu cu Georgiana Barascu, imaginea Jetav

Cu 3000 de ore de zbor si 6 ani de experienta in aviatie, Georgiana imbraca cu mandrie, zi de zi, uniforma rosie Air Bucharest. Este dovada vie ca poti incepe o cariera ca stewardesa direct dupa terminarea liceului si de asemenea, iti poti imparti timpul intre job si familie, fara probleme. Mai jos ne spune povestea ei de viata si ne vorbeste despre cea mai recenta reusita a ei: obtinerea atestatului de instructor!

1. Cum ai ajuns stewardesa si de ce ai ales aceasta meserie?

Pasiunea mea pentru aviatie a inceput inca de cand eram la liceu. Sora mai mare a prietenei mele era stewardesa si vazand-o mereu cand pleca in cursa, cu o tinuta si o coafura mereu impecabile, cu un zambet larg pe chip, m-a facut sa-mi doresc sa devin si eu insotitor de bord. Asadar, la sfarsitul clasei a 12-a am urmat cursurile de pregatire pentru insotitori de bord in cadrul unei scoli de aviatie, iar in primavara urmatorului an eram deja angajata in cadrul companiei aeriene Air Bucharest, unde lucrez de aproximativ 6 ani.

2. Ce experienta profesionala aveai inainte de jobul de stewardesa?

Nu aveam deloc experienta profesionala, dupa ce am absolvit liceul am urmat cursurile de insotitori de bord, si ulterior m-am si angajat. Eu sunt dovada vie a celor care vor sa inceapa devreme cariera de stewardesa si se tem ca nu vor reusi din cauza experientei.

3. Ai intampinat probleme pe zboruri, in cele 3000 de ore de zbor?

Avand in vedere ca lucrez la o companie cu zboruri charter, Air Bucharest, pasagerii pleaca in vacanta si nu au probleme medicale grave. Am intampinat insa cazuri minore, asa cum e si firesc pe orice cursa: mici atacuri de panica, rau de zbor. Insa, in mare, am fost norocoasa si am fost ferita de orice probleme tehnice sau medicale.

4. Ce consideri ca este cel mai dificil lucru in viata de stewardesa?

Din punctul meu de vedere, viata de stewardesa nu este dificila. Este adevarat ca mai exista si mici dezavantaje, faptul ca nu ai un program normal (sarbatorile si anumite zile de nastere le poti petrece in zbor), probleme de somn (zborurile la ore matinale sau sosiri tarzii in noapte). Insa atunci cand iti doresti acest job si iubesti sa zbori, nimic nu e dificil.

5. Ce ne poti spune despre principalele beneficii ale jobului de stewardesa – calatorii, salariu?

Viata de stewardesa are multe beneficii, probabil acesta este si unul dintre motivele pentru care e un job atat de cautat. Ai oportunitatea sa calatoresti in locuri in care nici nu ti-ai fi imaginat ca o sa ajungi, interactionezi cu foarte multe persoane, cu diferite personalitati, diferite culturi, esti intr-o dezvoltare continua. Inveti sa faci fata unor situatii critice, sa te adaptezi unor situatii dificile. De asemenea, salariul este motivant, peste mediu, deci esti independent financiar, chiar de la o varsta frageda!

6. Este dificil sa impaci viata de familie cu jobul de stewardesa?

Din punctul meu de vedere, te poti imparti usor intre viata personala si cea profesionala, imbinandu-le pe amandoua. In cadrul companiei la care lucrez, programul imi permite sa imi impart timpul, mai ales ca baza mea e in Bucuresti.

7. Inteleg ca esti proaspat promovata pe postul de instructor. Cum a fost examenul?

Da, in primavara acestui an am urmat cursul de instructor, si am promovat examenul teoreric si practic, la Jetav Flight Academy. M-am pregatit foarte intens, a fost un examen important pentru mine, deoarece mi-am dorit foarte mult sa am posibilitatea sa instruiesc alti viitori insotitori de bord. Sunt foarte incantata de aceasta realizare si ca in sfarsit ii pot invata si pe altii ceea ce am dobandit in acesti ani.

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: [email protected]
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585