Se pare că toată lumea are un tatuaj în zilele noastre. Atitudinea noastră față de tatuaje a devenit mult mai acceptabilă în ultimii zece ani.  Dar majoritatea companiilor aeriene globale – inclusiv Emirates, Etihad, Qatar Airways și British Airways – au în continuare politici stricte. Află regulile și excepțiile!

În ultimii ani tatuajele au devenit din ce în ce mai acceptate. În SUA, aproape un sfert (24%) dintre americani au un tatuaj. Regatul Unit nu este mult în urmă, cu aproximativ 19% din populația care are un tatuaj. Pentru tineri, cifrele sunt chiar mai mari. În America, 32% dintre persoanele de 18-45 de ani au cel puțin un tatuaj. Și în timp ce un tatuaj este încă considerat un tabu în unele țări, tendința generală este spre acceptare și apreciere.

Dar există o zonă care nu a reușit să schimbe această atitudine – Cercetările au demonstrat în mod constant că angajatorii – și mai ales companiile aeriene – discriminează potențialii candidați care au tatuaj. Într-un studiu realizat de Kings College London, cercetătorii au concluzionat că “tatuajele sunt încă considerate inacceptabile în multe locuri de muncă”.

Majoritatea liniilor aeriene au orientări foarte stricte atunci când vine vorba de politica de tatuaje a echipajului de cabină. Asta nu înseamnă neapărat ca nu poți avea tatuaje, dar cele care sunt “vizibile” te vor opri in mod normal sa devii un însoțitor de zbor.

În ce locuri este permis (și nu este permis) să ai tatuaje?

Majoritatea companiilor aeriene nu permit echipajului de cabină să aibă tatuaje vizibile în zonele cu culoarea roșie.

Însoțitorii de bord ai Emirates au voie sa aibă tatuaje?

Răspunsul simplu este da, Emiratele au aceeași politică ca multe companii aeriene internaționale si permit echipajului de cabine sa aibă tatuaje atâta timp cât nu sunt vizibile atunci când poarta uniforma liniei aeriene.

Alte companii aeriene care au aceeași politică includ: Etihad Airways, flydubai, Air Arabia, British Airways, Virgin Atlantic, EasyJet, Qantas, Virgin Australia și Jetstar.

Ce înseamnă “tatuaje vizibile”?

Acest lucru depinde de sex și de uniforma companiei aeriene. Cu toate acestea, părțile “vizibile” ale corpului pot fi generalizate după cum urmează …

Femeie:

Cap și gât

Începutul brațelor până la mâini și încheieturi

Începutul genunchilor până la glezne și picioare.

Mascul:

Cap și gât

Începutul brațelor până la mâini și încheieturi

Dacă tatuajul nu este acoperit complet de uniformă, atunci este “vizibil”. De asemenea, rețineți că, chiar dacă aveți un tatuaj pe o zonă care nu este “vizibilă” – cum ar fi spatele sau pieptul – compania aeriană vă poate face să respectați reguli suplimentare. O mulțime de companii aeriene au cămăși albe și tatuajele ar fi vizibile dedesubt. De aceea, va trebui să purtați un tricou alb.

Pot să acopăr un tatuaj vizibil?

Acoperirea unui tatuaj vizibil cu bandaj, tencuială sau machiaj nu este permisă. Dacă aveți un tatuaj (indiferent de cât de mic) într-unul din zonele prezentate mai sus, majoritatea companiilor aeriene nu vă vor permite să deveniți echipaj de cabină împreună cu ei. Dacă aveți un tatuaj cu adevărat mic pe gleznă sau pe încheietura mâinii, atunci ar fi tentant să-l păstrați secret și să sperați că nimeni nu află. Nu încercați să faceți acest lucru – În cazul în care compania aeriană descoperă tatuajul, cel mai probabil vă va termina imediat contractul.

Qatar Airways permite echipajului de cabină să aibă tatuaje?

Nu. Qatar Airways nu permite echipajului de cabină să aibă tatuaje – fie vizibile, fie nu. Statul Qatar urmează o interpretare strictă a islamului, iar tatuajele sunt considerate Haram (interzis). În calitate de companie de stat, Qatar Airways nu angajează însoțitorii de zbor cu tatuaje.

Ce se întâmplă dacă am eliminat tatuajele vizibile?

Chiar și cu implicațiile asupra oportunităților viitoare de angajare, majoritatea oamenilor nu regretă că au un tatuaj. Într-un studiu recent, doar 14% dintre adulții britanici cu tatuaj au regretat acest lucru. Dar dacă vă hotărâți că preferați cariera de însoțitor de bord, atunci vă recomandăm să vă îndepărtați tatuajul. Investiți într-un serviciu profesionist și reputat de îndepărtare cu laser. Eliminarea eficientă și sigură a tatuajelor profesionale necesită între 7 și 12 tratamente cu laser.