Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
5 months ago · by · Comments Off on Interviu Andra Codreanu

Interviu Andra Codreanu

Pe Andra am cunoscut-o in cadrul cursurilor scolii de aviatie Jetav Flight Academy, acolo unde se pregatea pentru obtinerea licentei de zbor. A obtinut rapid atestatul de membru de cabina si s-a angajat ca stewardesa la Volotea, pentru ca acum sa schimbe uniforma cu faimoasa palarie rosie si sa se pregateasca de un nou drum, spre Dubai. Andra ne spune mai jos de ce crede ca a reusit sa ajunga stewardesa Emirates si cum au ajutat-o cursurile scolii Jetav.

1. Cum şi când ai realizat că vrei să ajungi stewardesă? E un vis pe care îl aveai de când erai copil sau ţi l–ai descoperit mai târziu?

Nu, când eram copil nu mă vedeam stewardesă; Mă vedeam lucrând în domeniul medical, tocmai de accea după terminarea liceului am studiat Biologia în cadrul Facultăţii de Biologie, Universitatea Bucureşti, si am continuat apoi cu un masterat în acelaşi domeniu. Am lucrat ca biolog în diferite laboratoare de analize medicale pe parcursul a aproximativ 3 ani. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făceam, chiar eram fericită că nu lucram într – un birou, în faţa unui calculator toată ziua şi mulţi dintre cei care aflau ce job am erau oarecum surprinşi de faptul că “fac analize medicale”. Cu timpul însă, am realizat că erau anumite aspecte care făceau ca balanţa să incline destul de mult în partea negativă. Sincer, nu ştiu cum mi – a încolţit gîndul de a deveni stewardesă, dar în această perioadă am cunoscut pe cineva care făcea asta şi mi – a descris in ce constă acest job, dar şi avantajele cursului Jetav. Am decis că mi se potriveşte acest job, am urmat apoi acest curs şi după terminarea acestuia am fost la un interviu Volotea susţinut la Bucureşti şi am fost acceptată pentru baza din Veneţia. Am zburat la această companie aeriană pe o perioadă de aproximativ 6 luni şi am descoperit că îmi place extrem de mult acest job şi că mă vad făcand asta pe o perioadă îndelungată de timp, chiar şi prietenele mele îmi spun că este prima data când nu ma plâng de ceea ce fac şi că mi – am găsit vocaţia.

2. Dupa Volotea, te-ai orientat catre Emirates. De ce?

După experienţa avută în Volotea am decis că vreau să fac asta în viitor şi gândul de a deveni însoţitor de bord pentru Emirates mi – a surâs încă din timpul cursului Jetav. Este una dintre cele mai bune companii din lume din multe puncte de vedere. Ai ocazia să calatoreşti mult, să descoperi culturi noi şi să interacţionezi cu o mulţime de oameni. De asemenea, apreciez mult trainingul avansat pe care această companie ţi – l oferă. Când mergeam spre avion în aeroport şi ne întâlneam cu crew – ul de la Emirates mereu eram fascinată de prezenţa lor, de farmecul pe care îl emanau stewardesele, dar şi de minunata lor uniformă.

3. Ce crezi că a contat la interviu? Ce a făcut diferenţa dintre tine şi ceilalţi candidaţi?

Cred că între mine şi ceilalţi candidaţi a făcut diferenţa faptul că eram deja într – o ţară străină, faptul că am acordat multă atenţie grooming – ului şi faptul că am fost naturală; nu am încercat să forţez lucrurile. De asemenea am încercat să arăt că îmi place ceea ce fac şi că imi doresc cu adevărat acest job.

4. Sfaturi pentru cei care vor o carieră în domeniu?

Cei care îşi doresc o carieră în domeniu ar trebui să ştie că suntem în avion în primul rând pentru siguranţa pasagerilor, iar trainingurile sunt destul de dificile şi este mult de învăţat. Trebuie să fii dispus să renunţi puţin la viaţa personală (nu ai un program fix, zborurile pot avea delay sau poţi dormi in alt oraş în loc să ajungi acasă). Este minunat că nu ai o zi de luni şi că tot timpul este altfel, nu este o rutină. Dacă simţi că vrei sa faci asta, nu ezita.

5. Crezi că te–a ajutat cursul Jetav Flight Academy pe care l–ai urmat?

Da, m – a ajutat foarte mult pentru că a fost primul contact cu lumea aviaţiei. M – a ajutat să imi obţin atestatul de cabin crew şi am găsit cu uşurinţă un job în domeniu. M – a ajutat, de asemenea să imi fie mult mai uşor la cursul de conversie şi să înţeleg mai bine tot ce aveam de facut. De ajutor mi – au fost şi sfaturile Cristinei de la Cum Ajungi Stewardesa, sfaturi nu doar de grooming, dar şi tipsurile pentru interviuri, de care am ţinut cont de fiecare dată cand am participat si am reusit.

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585