Acum că toate companiile aeriene comerciale au suspendat temporar zborurile de pasageri, toți însoțitorii de zbor sunt în siguranță acasă. Purtați de meseria lor, membri ai echipajului de cabină ai companiilor aeriene sunt obișnuiți să vadă locuri și țări diferite aproape zilnic sau în fiecare săptămână. Să rămâi acasă timp de aproximativ o lună poate fi într-un fel plictisitor, dar nu au de ales decât să se conformeze cu regulile stabilite de fiecare guvern în parte.
La începutul lunii martie, guvernele din aproape întreaga lume, a dispus o izolare comunitară  pentru a preveni răspândirea Coronavirusului (CoviD-19). Aceasta include si restricțiile de călătorie în și din zonele afectate, obligând companiile aeriene să suspende operațiunile de pasageri din cauza scăderii cererii de călătorie aeriană.

Toată lumea a fost forțată să rămână acasă decât dacă călătoria a fost considerată necesară și importantă.

Așa că ne-am întrebat, cum își petrec acești însoțitori de zbor perioada de carantină? Am cerut câtorva dintre ei să împărtășească cu noi ceea ce fac pentru a profita la maxim de această perioadă de odihnă, deoarece suntem siguri că odată ce companiile aeriene încep din nou operațiunile, programul lor vor fi extrem de aglomerat. Unii au spus că citesc cărți, majoritatea gătesc, unii lucrează în plus de acasă și unii fac antrenament.

Iată cum diferiți însoțitori de zbor din Romania își petrec timpul in izolare la domiciliu.

“De când sunt în concediu, pentru că sunt închise școlile, mi-am petrecut toată perioada alături de familie. Le dedicam majoritatea timpului copiilor, avem scoală în fiecare zi, proiecte, citim, ascultăm muzică, dansăm, facem mișcare, ne uităm la filme, gătim, ieșim afara de 2 ori pe săptămâna, în grădinița blocului, unde ne jucăm, dăm mâncare la porumbei. Am învățat să prețuim viața și libertatea. Îmi este dor de avion, îmi este dor sa îmbrac uniforma, să mă pregătesc de zbor, să-mi revăd colegii și să văd Pământul de sus, să pot spune din nou: ”Suntem gata de decolare!”

Beatrice Dantes- Wizz Air