Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
1 year ago · by · Comments Off on Tiberiu, cursantul nostru, Insotitor de bord la Blue Air si Instructor de simulator

Tiberiu, cursantul nostru, Insotitor de bord la Blue Air si Instructor de simulator

Pe Tiberiu l-am cunoscut in cadrul cursurilor de pregatire Jetav Flight  Training, unde, fiind un mare iubitor al aviatiei, a stiut din primul moment ca acesta este drumul lui in viata. A luat lucrurile pe rand si  dupa absolvirea cursurilor de insotitor de bord, s-a angajat la Blue Air, urmand in acelasi timp si visul de a deveni pilot. In timpul liber  este instructor de simulator BOEING 737 in cadrul Jetav Flight Simulator  si astazi a acceptat sa ne spuna povestea lui:

1.  Tiberiu, ai absolvit cursurile JETAV si ai devenit insotitor de  bord. Cum de ai ales acest drum? Nu este cea mai intalnita meserie in  randul barbatilor.

Unicul meu vis din adolescenta este acela de a deveni pilot de linie. De  la varsta de 12 ani am stiut ca nu voi avea alta pasiune in afara de  avioane, motoare…  Si pentru ca drumul catre ceea ce-mi doresc sa  ajung nu este unul scurt sau simplu, am ales meseria de  insotitor de  bord ca o etapa intermediara in cariera mea. Nu ma vad in alta parte  decat in avion.

2.  Ce crezi ca te-a ajutat la angajarea la Blue Air? Sunt multi cei  care isi doresc un astfel de job. Determinarea.

Cred ca dorinta si ambitia mea de a lucra intr-o companie  aeriana care sa-mi permita dezvoltarea profesionala s-a simtit in momentul in care m-am prezentat la interviul de angajare ca insotitor de  bord. Dovada, am fost selectat rapid.

3.   Stiu ca ai si licenta de PPL. Ce planuri de viitor ai? Sa-mi petrec viata in cockpit ?!

Licenta de pilot privat reprezinta  prima etapa in cariera oricarui pilot profesionist si, bineinteles ca si  eu imi voi continua studiile pentru ca visul meu sa devina realitate.  Imi place, de asemenea, sa impartasesc cunostintele mele si cu ceilalti,  asa incat nu exclud nici posibilitatea de a deveni si instructor de  zbor.

4. Ce faci in timpul liber?

Cea mai mare parte a timpului meu liber mi-o petrec tot “in aviatie”,  ca instructor de simulator BOEING 737 in cadrul Jetav Flight Simulator  sau pe aerodrom, insa, imi mai gasesc timp si pentru o lectura sau  pentru cate o intalnire cu prietenii.

5. Ai intampinat deja probleme tehnice sau medicale, pe zboruri? Cum  ai reactionat?

Da, sigur ca mai apar si probleme. Este inevitabil, in toate domeniile. Cele de natura tehnica sunt rar intalnite, dar, cele de ordin medical  apar destul de des. Am invatat ca stapanirea de sine este esentiala in astfel de cazuri si am respectat acest lucru, reusind sa ajut persoanele  care au avut momente dificile la bordul aeronavelor.  Fara sa-mi pierd cumpatul in astfel de situatii, am reusit sa utilizez atat cunostintele  teoretice cat si pe cele practice dobandite in scoala.

6. Care crezi ca sunt plusurile si minusurile acestei meserii?

Ca plusuri ale acestei meserii, as mentiona: faptul ca te face mai  atent, mai responsabil, ocazia de a lucra permanent in echipa, cu colegi noi, oportunitatea de a fi in permanenta in locuri diferite, de a  intalni oameni noi si interesanti. Minusuri? Depinde cum le “vedem”.  Sunt, desigur si greutati – necesitatea de a te adapta la orarul de  zbor,  disponibilitatea de a lucra in zile in care familia si prietenii  se distreaza, de a interactiona cu oamenii si de a te face util si  placut chiar si atunci cand nu esti in cea mai buna forma… Insa, eu nu  le-as cataloga drept minusuri.

7. Ce sfaturi le-ai oferi celor care isi doresc o cariera in domeniu?

Sa se gandeasca foarte bine daca aceasta este cu adevarat ceea ce-si  doresc pentru ca in acest domeniu nu exista jumatati de masura. Ori te  dedici complet, ori … te asezi, cuminte, pe scaunul pasagerului. Este  adevarat ca sunt satisfactii enorme, dar si munca este pe masura, deloc  usoara.

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585