Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
2 years ago · by · Comments Off on Interviu cu Teodora, stewardesa Air Bucharest

Interviu cu Teodora, stewardesa Air Bucharest

Povestea de astazi este cu si despre Teo, draga noastra colega de la Air Bucharest, care si-a stabilit “biroul intre nori” odata cu examenul de admitere la liceu.

 

  1.Mi-ai spus ca ti-ai inceput cariera acum 2 ani, cum a inceput totul?

 

Am ales această carieră încă din primii ani de adolescență, atunci când a trebuit să iau prima decizie importantă din viața mea, și anume orientarea catre liceu. Drept urmare, am ales Liceul Henri Coandă, unde am învațat bazele aviației și mi-am format o părere despre meseriile implicate în acest domeniu.  După absolvirea liceului m-am decis să urmez cursurile de însoțitor de bord, cursuri care m-au specializat și m-au făcut să îmi dau seama că locul meu este printre nori.

 

  1. Dupa terminarea cursurilor, cum ai ajuns sa te angajezi la Air Bucharest si cum ti-ai descrie locul de munca?

 

Am aplicat la mai multe companii, însă Air Bucharest a fost prima companie care mi-a oferit posibilitatea de a lucra și în același timp de a-mi continua studiile. Am fost cucerita de maniera profesionistă, prietenoasă în care s-a desfașurat interviul si asta a avut un impact mare în luarea deciziei de a colabora cu compania Air Bucharest. Nu m-am inselat si nu am regretat nici o secunda decizia mea. Am intalnit oameni extraordinari de la care am invatat si cu care am legat prietenii puternice. Am capatat sensul responsabilitatii si al asumarii, am ras, am muncit si am vizitat impreuna locuri noi si am avut intotdeauna parte de un sfat si o vorba buna de la colegii si superiorii mei. E foarte important sa te simti apreciata si respectata, sa stii ca eforturile depuse de tine ca totul sa se desfasoare fara cel mai mic incident, nu raman fara ecou!

 

  1. Ce experienta de zbor ai, cum te vezi lucrand intre nori si cat de importanta a fost scoala de profil pe care ai urmat-o ca sa ajungi aici?

 

Am facut din serviciul meu o pasiune, una care se dezvolta si se implineste frumos pe masura ce trece timpul, iar din colegii mei o familie pe care sunt bucuroasa sa o revad la fiecare zbor. Imi place sa spun ca am alaturi de mine la “biroul din nori” – asa cum imi denumesc eu locul de munca – oameni dragi cu care am impartit in acesti 2 ani si bune si rele si mai ales, de la care am avut tot timpul de invatat. Perioada de zbor in care activitatea este intensa in cadrul companiei este urmata de o perioada de calm, si aceasta particularitate a activitatii m-a ajutat sa-mi continui studiile si sa pot  simti si viata de studenta din plin, cu emotii si sesiuni!

Cursul de insotitor de bord pe care l-am absolvit acum 2 ani a fost cel care mi-a asigurat deschiderea usilor tuturor companiilor aeriene unde am aplicat, in acel moment fiind obligatoriu certificatul de absolvire al unei scoli de profil.

Nu as fi putut realiza atatea fara acest curs si cred de asemenea ca acomodarea mea cu sarcinile de serviciu nu ar fi fost atat de rapida si lejera.

 

  1. Daca maine o cunostinta de-a ta s-ar hotari sa aleaga acelasi drum ca si tine, cum si ce ai putea sa-i spui despre asta, cum ai incuraja-o?

 

Sunt o persoana hotarata si o adepta a drumului drept in viata pana la atingerea dezideratelor. Sunt directa si poate de multe ori apar in fata colegilor ca un soldat pe front, mereu pregatita in vederea indeplinirii misiunii care mi-a fost atribuita! De asta as putea sa-i spun sa nu mai intarzie, sa faca lucrurile sa se intample si sa vada ca rezultatele apar doar atunci cand reusesti sa-ti depasesti propria zona de comfort. Pentru mulți, cerul este limita, pentru mine este acasă. Faptul ca am șansa să învaț lucruri noi de la oameni care dau dovada de profesionalism zi de zi mă ajută să mă dezvolt continuu și sa realizez că visul de a zbura a fost șansa de a avea o meserie frumoasă care să se potrivească perfect cu felul meu de a fi.

  1. Ai o ruta preferata sau o anumita zona geografica unde sa-ti placa sa zbori?

 

Si daca imi dai un pic de timp de gandire, raspunsul meu va fi acelasi : fiecare zbor imi aduce satisfactia lucrului bine facut, fiecare zambet al pasagerilor ma motiveaza si fiecare destinatie are farmecul ei, asa ca nu am o anumita cursa sau o anumita destinatie pe care sa o prefer…imi place sa vad admiratia in ochii oamenilor atunci cand trecem in uniforma prin aeroport, imi place sa vad ca imi cauta privirea in avion si ca ne multumesc dupa aterizarea la fiecare destinatie.

 

  1. Stiu ca nu esti casatorita, dar as vrea sa aflu ce parere are familia ta despre acest job al tau si cum au rectionat cand tu ai ales aceasta meserie?

 

Nu sunt casatorita inca Andreea, dar sa stii ca nu consider aceasta meserie ca si un impediment in drumul meu, daca si cand voi decide ca trebuie sa fac acest pas. Sunt convinsa ca va veni si momentul in care voi spune “DA” celui care va intelege ca biroul meu este “printre nori”!:-)

Iar parintii mei sunt mândri de mine că practic o meserie pe care o îndrăgesc. Atunci când am aplicat la Air Bucharest nu am spus nimanui că sunt în proces de recrutare. Am mers acasă cu contractul semnat și toată lumea a ramas blocată întrucât nu se așteptau să reusesc atât de repede sa obțin “aripile mult dorite” .

 

  1. Daca maine ai fi invitata sa le vorbesti cursantilor scolii noastre, ce crezi ca ar fi important sa le transmiti?

 

JETAV Flight Academy este școala care îți oferă o pregătire conform standardelor internaționale, școală care te pregătește pe masură pentru o carieră strălucită de însoțitor de bord.

Aripile voastre deja există, tot ceea ce trebuie să faceți este să zburați! Welcome on board!:)

 

Ma bucura discutia cu tine la fel de mult cum ma bucura si zborurile noastre impreuna. Teo, iti doresc succes in tot ce intreprinzi si iti doresc sa ramai la fel de hotarata si pozitiva cum te-am cunoscut!

Abia astept sa ma regasesc printre cititorii vostri, a fost o placere si o surpriza neasteptata pentru mine acest interviu!

 

8 Februarie 2018, by Andreea Malancioiu

 

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585