Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
1 year ago · by · Comments Off on Interviu cu Melania JARAVETE – director de Resurse Umane la Blue Air

Interviu cu Melania JARAVETE – director de Resurse Umane la Blue Air

Cu 19 ani de experienta in comunicare si HR, Melania Jaravete – director de Resurse Umane la Blue Air – a acceptat invitatia noastra de a vizita cursantii Jetav Flight Training care, in mai putin de o luna, vor deveni insotitori de bord.

Melania Jaravete si echipa ei recruteaza, din 2016, intregul personal de la Blue Air, cea mai mare companie aeriana romaneasca dupa numarul de pasageri transportati. Cu o echipa de aproximativ 1.500 de angajati pe 9 baze din Romania, Italia, Marea Britanie si Cipru, Melania le-a vorbit viitorilor insotitori de bord despre ce anume cauta un recrutor la interviul de angajare si cum pot candidatii sa ofere cea mai buna prima impresie pentru a-si creste substantial sansele de reusita. De asemenea, a explicat cat de important este felul in care vezi aceasta meserie si de ce Blue Air este o familie pentru angajati.

Melania a inceput vizita la Jetav Flight Training oferindu-le cursantilor cateva detalii esentiale despre meseria reala de insotitor de bord, punctand faptul ca, uneori, candidati pornesc la drum cu o imagine falsa, ori incompleta a ceea ce presupune sa fii cabin crew. Responsabilitatile membrilor echipajului de cabina sunt legate de safety si de siguranta zborului, iar insotitorii de bord sunt, de fapt, garantia in ochii pasagerilor ca totul in avion este supravegheat asa cum trebuie. In acelasi timp, insotitorii de bord sunt legatura cea mai puternica intre companie si pasageri, astfel ca training-urile sunt special concepute pentru a se asigura nu doar siguranta, ci si confortul pasagerilor si o experienta de zbor placuta.

Intrebata despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un bun insotitor de bord, Melania Jaravete, Director de Resurse Umane la Blue Air, a punctat atitudinea insotitorilor de bord. Aceasta da tonul atmosferei in avion. Este foarte important ca membrii echipajului de cabina sa fie linistiti la job, sa arate ca le place ceea ce fac. De asemenea, rabdarea este esentiala in aceasta meserie iar empatia creeaza o relatie constructiva cu pasagerii.

Spre finalul intalnirii de la Academia Jetav, Melania Jaravete a oferit si cateva recomandari pentru interviu, sfatuindu-i pe cursantii nostri sa evite sa mentioneze faptul ca printre asteptarile lor este programul fix. Aviatia inseamna un roster flexibil si multa disponibilitate din partea insotitorului de bord, este cu totul diferita fata de un job de birou, cu program de la 9.00 la 18.00.

De asemenea, odihna este foarte importanta in aceasta meserie si multi tind sa nu aloce suficienta importanta acestui aspect. Cei care isi doresc o cariera in aviatie trebuie sa retina, totusi, ca nu exista o reteta pentru reusita la interviu.

Ce este important si un element pe care Blue Air pune accent in interviurile sale de recrutare, este  autenticitatea si informarea corecta despre compania la care potentialul angajat aplica. Este util candidatului sa stie cateva elemente importante despre companie, rutele pe care zboara, vechimea pe piata. Iar cea mai simpla documentare se realizeaza de pe site-ul companiei si din presa.

In ceea ce priveste tinuta pentru interviu, Melania a mai punctat ca daca esti o persoana care se exprima prin tinuta o poti face chiar si la un interviu din aviatie. Trebuie sa retii, insa, ca  nu doar cuvintele pe care le rostesti il vor face pe recrutor sa-si contureze o imagine despre tine, dar si limbajul corpului, postura, inclusiv tinuta aleasa. Este important sa tii cont de momentul in care te afli, de job-ul spre care aspiri si de cei pe care-i vei avea in fata. La final, imaginea ta cu totul trebuie sa reflecte ca iti insusesti valorile companiei in care doresti sa te alaturi.

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585