Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
2 years ago · by · Comments Off on Interviu cu Ionut Mihai Nastase

Interviu cu Ionut Mihai Nastase

Am placerea astazi sa vi-l prezint pe Ionut Mihai Nastase, fost cursant al academiei, de ceva timp membru de echipaj al companiei Eurowings.

 

  1. Mi-ai spus ca tangenta ta cu aviatia a fost zero pana in ziua in care, aflat in vizita la o ruda care lucreaza in acest domeniu ti-a venit ideea ca ai putea sa fii tu cel care povesteste despre locuri noi,despre oameni noi si, o data cu momentul asta ai cerut si detalii despre ce iti trebuie ca sa iti transformi gandul in dorinta implinita!

Asa este Andreea, am ras si am glumit toata ziua aceea si m-am simtit foarte confortabil cu ideea, iar in momentul in care verisoara mea prin alianta mi-a spus ca se fac recrutari la ea la companie ,nu am mai stat pe ganduri!Am intrebat ce cursuri trebuie sa fac, daca am nevoie de pregatire speciala in domeniu si cand mi-a spus ca am nevoie de atestat recunoscut international de la o scoala de profil, m-am gandit la Academia voastra! Vazusem o reclama la Academia Jetav pe Facebook si m-a atras modul de prezentare, am sunat, m-am inscris la cursuri si de aici totul s-a derulat rapid, aproape ca si eu mai am nevoie de timp sa realizez cat de bine si repede s-au intamplat toate!

  1. Dar tu lucrai in aceea perioada intr-un alt domeniu, de ce ai ales ca punct de reorientare a vietii tale tocmai aviatia, de ce tocmai meseria de insotitor de bord?

Oricat ar parea de ciudat, asta am simtit ca trebuie sa fac, asa am simtit ca trebuie sa-mi dirijez cariera in directia asta si iata-ma astazi membru de echipaj al companiei Eurowings. Cabin Crew Member suna tare frumos, uniforma indeamna la seriozitate si respect, iar faptul ca meseria

in sine inglobeaza cunostinte din mai multe domenii mi-a intarit convingerea ca am luat o decizie potrivita.

  1. Ai ales sa imbraci uniforma Eurowings, cum s-a intamplat si de ce te-ai hotarat sa te relochezi pe baza lor din Viena?

As putea sa spun ca am primit exact ce mi-am dorit! Sa zbor in destinatii noi, diferite, sa cunosc oameni noi, sa am practic o noua viata. Decizia de a ma prezenta la interviul lor a fost bazata pe faptul ca Eurowings este cea care se ocupa de segmentul de low-cost al companiei Lufthansa, care prin nume reprezinta o garantie a seriozitatii si a profesionalismului.

Si apoi, ce a fost cel mai important – si ei m-au ales pe mine sa-i reprezint!

  1. Spune-mi te rog cum s-a desfasurat interviul, as vrea sa afle si cititorii nostri detalii cu aceasta ocazie.

Interviul a fost structurat în 5 etape.

Prima etapă a fost prezentarea companiei, a cerințelor companie și a ofertei salariale.

A doua etapă a fost în proba orala la limba engleza,în care te prezentai după care alegeai fără sa vezi două bilețele. Spre exemplu eu am avut 2 întrebări:

  1. Ce ai face dacă ai caștiga la loto – eu le-am zis că îmi voi cumpăra un avion.
  2. Unde ai fost în ultima vacanță – le-am spus ca ultima vacanță a fost chiar luna de miere și am fost în Dubai.

A treia etapă a fost un test scris la limba engleză de 10 minute, aceasta fiind probă eliminatorie.

A patra etapă a fost proba de grup.

A cincea proba interviul individual.

  1. Crezi ca iti va fi usor in noua cariera? Ce dificultati te astepti sa intampini?

Orice inceput e greu, nimic nu e simplu dar trebuie depasita zona de comfort si trebuie facut primul pas. Am convingerea ca ceva extraordinar urmeaza sa mi se intample, doar am intrat cu dreptul intr-o alta etapa a vietii mele! Vad o mica dificultate in relocarea mea la Viena, dar sunt convins ca ma voi acomoda rapid si voi depasi si acest obstacol.

  1. Si acum as vrea sa ne intoarcem putin catre locul unde au inceput toate, Academia Jetav si sa-mi spui concret, cum consideri tu ca te-a ajutat absolvirea acestui curs, cum apreciezi ca ai fost ajutat aici?

 Jetav mi-a oferit oportunitatea să învăț de la unii dintre cei mai buni instructori din industria aviației romane. Oameni din diferite domenii ale aviație, oameni cu o vastă experiență. Oameni care își deschid sufletul în fața ta și îți împărtășesc amintirile și experiențele petrecute in această industrie. Am găsit în cadrul Jetav raspunsuri la intrebari, cunostinte noi si mult suflet, oameni inimosi si darnici, care au impartit cu mine mai mult decat cunostinte, chiar o buna parte din experienta lor de viata.

Pe langă materia scrisă din clasa de curs, am avut parte de probe practice la simulator, am fost și la bordul aeronavei unde s-au ținut cursuri practice, ceea ce contează foarte mult din punctul meu de vedere. E mult mai bine cand ajungi să atingi acele lucruri de care vorbești și le vezi toată ziua la curs. Spre exemplu, a trebuit sa închidem și deschidem ușa aeronavei, ceea ce pare a fi foarte ușor ,dar în realitatea la prima încercare a fost destul de greu .Insa am trecut cu bine peste aceasta etapa cu ajutorul instructorilor din cadrul Jetav. Mi s-a oferit tot ce am avut nevoie pentru a putea învăța bazele acestei meserii și a putea obține atestatul.

  1. Daca ar trebui sa ne recomanzi, cum ai descrie Academia noastra?

Sunteti dedicati, profesionisti cu o vasta experienta acumulata in ani multi de munca. Sustinerea cursantilor, suportul de care beneficiaza din partea voastra atat in timpul cursului cat si la examene si la interviuri este foarte important pentru cei care pasesc prima data in acest domeniu. Cum as putea sa va mai recomand, tuturor le vorbesc despre ce am invatat eu la Jetav! 🙂

 

Deci noi suntem cei care starnim pasiuni, daca pot sa sintetizez asa vorbele tale!

 

Iti multumesc Ionut si te felicit! Esti dovada ca se poate sa-ti schimbi destinul atunci cand doresti cu adevarat asta!

 

Cer senin si zboruri multe!

 

 

25 Ianuarie 2018 By Andreea Malancioiu

 

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585