Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
12 months ago · by · Comments Off on Interviu cu Corina Stoinescu, stewardesă Air Bucharest

Interviu cu Corina Stoinescu, stewardesă Air Bucharest

In 2017 a imbracat pentru prima oara uniforma de stewardesa si de atunci reprezinta cu mandrie compania Air Bucharest. Nu e casatorita, insa este o familista convinsa, acesta fiind motivul principal pentru care a ales sa practice aceasta meserie in tara noastra. Corina – stewardesa Air Bucharest – considera ca aviatia este un stil de viata la care trebuie sa te updatezi continuu si ne spune mai jos povestea reusitei sale din aviatie.

1. Cum a inceput viata de stewardesa pentru tine?

In iunie 2017 am imbracat prima oara uniforma de stewardesa, reprezentand cu mandire companie Air Bucharest iar acum ma apropii, dupa 3 sezoane de zbor, de 1000 de ore de zbor. Cu siguranta vor mai urma multe alte mii de ore de zbor, pentru ca aviatia este un microb de care nu scapi. Totodata, dupa 3 sezoane angajata sezonier la compania Air Bucharest, datorita activitatii mele si a feedback-ului pozitiv primit din partea colegilor, acum sunt angajata cu contract permanent.

2. Esti mai micuta de inaltime. Acest lucru a fost in dezavantajul tau atunci cand ai aplicat pentru un post de insotitor de bord?

Stim foarte bine ca in trecut inaltimea era unul dintre criteriile pentru care un posibil candidat putea aplica pentru a deveni un insotitor de bord. In prezent, din fericire pentru mine, fiecare  companie aeriana are propriile standarde in ceea ce priveste alegerea unui insotitor de bord care sa o reprezinte. Din punctul meu de vedere atitudinea pozitiva, cunostintele teoretice si practice specifice domeniului aviatic sunt prioritare si primeaza in fata inaltimii.

3. Cat de greu a fost sa te angajezi ca stewardesa?

In urma finalizarii cursurilor de pregatire, am obtinut licenta de zbor si atestatul de membru de cabina. Conducerea scolii realizeaza dupa aceea un planing cu posturile scoase la concurs de catre diverse companii aeriene si le trimite cursantilor in vederea prezentarii la interviu. In cazul meu, in luna aprilie am sustinut concursul de angajare si am fost acceptata pe postul de stewardesa Air Bucharest la inceputul lunii mai.

4.Consideri ca atestatul de membru al echipajului de cabina este un plus pentru cei care participa la interviurile companiilor aeriene?

Atestatul este documentul care iti recunoaste pregatirea profesionala si consta in promovarea unor probe la care insotitorii de bord trebuie sa certifice cunostintele acumulate pe parcursul perioadei de pregatire. Probele reprezinta o reflectare a activitatilor ulterioare desfasurate in cariera de insotitor de bord. In plus, sunt unele companii aeriene care angajeaza doar daca detii deja acest atestat.

5.Ce sfaturi le dai celor care sunt la inceput de drum si aleg aceasta meserie?

Cred ca nu doar in acest domeniu, dar intotdeauna, este important sa respecte profesia si sa faca totul cu pasiune. Daca faci asta, nu vei avea probleme niciodata.

6. Cum te-ai descrie pe tine ca si ”om de aviatie” ?

In aviatie trebuie sa fii flexibila, adaptabila la situatiile mereu schimbatoare, empatica si mereu zambitoare. Si exact asa sunt si eu.

7. De ce nu ai plecat la o companie  din Orient si ai ales sa practici in continuare aceasta meserie aici?

Sunt o familista convinsa, chiar daca nu sunt casatorita. Acesta este motivul principal pentru care nu intentionez sa aplic la o companie din Orient si voi continua sa fac aceasta meserie in tara noastra, mereu cu zambetul pe buze si fericita ca imi pot vedea familia si prietenii oricand imi doresc.

8. Ce parere au prietenii si familia despre meseria ta?

Discutiile pe care le am cu prietenii se rezuma la impartasirea informatiilor despre locatiile in care calatoresc, tipologiile de oameni  pe care la intalnesc si experientele pe care le traiesc.

9. Ai auzit de Jetav Flight Academy?

Bineinteles. Scoala este condusa de o echipa de profesionisti, de oameni devotati meseriei si cu ani de experienta in domeniu.

10.Ce sfaturi le dai celor care isi doresc sa devina insotitori de bord?

Sa isi urmeze visurile, sa nu renunte la prima nereusita ci sa fie motivati si sa incerce pana reusesc.

 

 

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585