Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
2 years ago · by · Comments Off on Interviu cu Andrei Dobai, pilot si instructor de simulator B737

Interviu cu Andrei Dobai, pilot si instructor de simulator B737

Revenim astazi cu un testimonial foarte interesant despre Andrei Dobai, instructorul nostru de simulator si pilot in cadrul companiei Air Bucharest.
Andrei, cel alaturi de care am dezvoltat divizia de training pe simulatorul de B737 aflat in dotarea Academiei este o persoana calda si empatica, cu o indelungata experienta de lucru in simulator si un om special, cu talente si inclinatii aparte.
– Spune-mi te rog Andrei, cum a inceput povestea ta alaturi de Jetav? Stiu ca esti stabilit de multi ani in Austria, ce te-a determinat sa faci schimbarea asta?
– Sunt o persoana foarte usor adaptabila, poate si datorita felului meu de a fi si cu siguranta si datorita meseriilor pe care le-am avut pana sa revin in Romania, acum aproape 2 ani, cand am semnat contractul de colaborare cu compania aeriana Air Bucharest. Scoala de aviatie am inceput-o in Austria in 2009 la Jetalliance si am terminat-o in 2012, dar nu am apucat sa lucrez pentru ei, au falimentat un an mai tarziu.
Din 2013 pana in 2017 am incercat sa ma angajez in domeniu, dar mi-a fost aproape imposibil si atunci m-am orientat catre un alt job. Am facut parte din trupele de interventie NATO in zone de conflict in diverse parti ale lumii. Pasii m-au purtat prin Kosovo si Bosnia, unde am avut parte de experiente inedite si complet neobisnuite in acceptiunea unui job obisnuit. Iar in pauzele intre o misiune si alta am fost instructor freelancer in cadrul unui simulator din Viena, unde am putut sa-mi exersez si sa-mi perfectionez capacitatea de a pilota avioane.

 

– Cand si cum ai ajuns inapoi in Romania?
– In 2017 am participat la un assesment organizat de Air Bucharest si, odata trecuta aceasta etapa am avut bucuria de a lucra in cadrul companiei alaturi de Alexandru Geica, cel care este sufletul si motorul Academiei Jetav si asa s-a legat colaborarea pe partea de instructaj in simulator.
– Cum ati trecut de la plan la realitate in ceea ce priveste dotarea Academiei cu acest simulator, a fost un proiect dificil de realizat?
– Sugestia deschiderii simulatorului imi apartine, in urma multelor discutii purtate cu Alexandru Geica, initiatorul si dezvoltatorul acestui unic proiect intr-o scoala privata de aviatie din Bucuresti, si singurul simulator Boeing din Romania pana in acest moment.
Scopul initial a fost sa-l folosim pentru propriile antrenamente ale pilotilor din compania noastra, iar apoi ne-am gandit sa oferim publicului sansa sa stea intr/un cockpit adevarat, sa experimenteze senzatia unui zbor “la mansa”. Inca traversam o perioada de imbunatatiri tehnice si grafice, care sa-i permita un nivel de performanta necesar oricarui simulator la nivel international. Aceste eforturi se concretizeaza in investitii importante pentru a satisface cerintele de standard inalt al companiilor cu care colaboram pe parte de antrenamente ale pilotilor non type-rated.
– Simulatorul este de asemena un instrument real de antrenare si in cazul pilotilor licentiati, aveti cereri si in directia asta?
– Bineinteles, pilotii de la Air Bucharest fac in mod constant antrenamente pentru proceduri, manevre si callouts, precum si situatii de urgenta. Acelasi sylabus practicat in simulatoare este respectat si de catre noi, in vederea imbunatatirii pregatirilor specifice pentru zbor.
– Cum a fost perceput simulatorul in randul celor care au venit sa incerce varianta zborurilor comercial/virtuale intr-un simulator pentru adevaratii profesionisti?
– Prima expresie e woaw!!! Si in urmatoarele minute, oricat de adult esti, oricat de serios, devii fara sa realizezi copil, si inca unul care are in fata o multime de butoane al caror rost si sens il invata in tandem cu manevrele de pilotaj,s ub atenta supraveghere a instructorului.
Pentru orice sedinta de simulator e obligatoriu sa parcurgem un briefing de aproximativ 30 min in vederea familiarizarii cu aparatura de bord, indicatoare si sisteme de control, sisteme tehnice, dar si cum trebuie sa decurga un zbor de la A la B, pregatirea zborului, a fluxului desfasurarii activitatilor, exact ca inainte de o cursa reala. Academia Jetav ofera acest briefing gratuit.
– Cum reactioneaza cei aflati la mansa pentru prima oara, care este impresia lor despre aceasta meserie dupa o sedinta in simulator?
– Pentru ca zborul pana la destinatie sa fie mai palpitant, experimentez cu clientii simulatorului situatii de urgenta ce pot aparea de-a lungul cursei, cum ar fi cedari de motor, foc la motor, redresare din angajare, turbulente, aterizare cu vizibilitate redusa.
Surprinzator a fost feedback-ul venit din partea tinerilor, a celor intre 14-20 de ani care au avut o performata peste medie la mansa, si asta sigur se datoreaza jocurilor pe calculator care le dezvolta imaginatia si puterea de reactie inca de la varste fragede.
– Cui ai recomanda o astfel de experienta?
– Celor care-si doresc o experienta inedita, pasionatilor de zbor pentru ca este sansa lor de a intra intr-un cockpit real si a pilota o aeronava si de asemenea, pilotilor cadeti care sa-si imbunatateasca performanetele de zbor inainte de orice assesment, si nu in ultimul rand aviofobilor-cei care au frica de zbor, sedintele de simulator fiind de un real folos in indepartarea acestei temeri. Absolut toti doritorii sunt bineveniti, atat copii cat si adulti!
– Care-s gandurile tale la sfarsitul unei zile pline de sedinte in simulator, asa cum a fost cea de astazi?

– Primesc cu mare satisfactie dupa fiecare sedinta bucuria si recunostinta celor carora le-am oferit aceasta frumoasa experienta si ma incarc emotional de tot pozitivismul lor.

 

– Am avut parte de o sedinta super palpitanta in simulator, am povestit si ne-am bucurat impreuna de aceasta frumoasa experienta pentru care iti multumesc, Andrei! Iti doresc un inceput de sezon minunat la Air Bucharest si abia astept sa ne reintalnim ,de data asta intr-un zbor real, intr-un avion real, asa cum am facut de cate ori am avut curse impreuna!
– Este o bucurie pentru mine sa ma numar printre cei despre care tu scrii, Andreea si ma simt onorat de atentia pe care cititorii o vor acorda acestui testimonial, vreau sa ii mentionez alaturi de mine pe toti cei care fac parte din echipa Academiei Jetav, oameni care fac sa se intample atatea lucruri frumoase si fara sprijinul carora nu am fi putut sa aducem aceasta minunata meserie mai aproape de oamenii obisnuiti!

 

 

 

14 Mai 2018
Testimonial realizat de,
Andreea Malancioiu

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585