fbpx

Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
3 months ago · by · Comments Off on Interviu cu Andreea Lucaci, insotitoare de bord si instructor la Compania Air Bucharest

Interviu cu Andreea Lucaci, insotitoare de bord si instructor la Compania Air Bucharest

  1. Andreea, care este povestea ta? Cum ai ajuns sa lucrezi in Aviație?

Poate sună clișeic, dar eu cred ca tot ce ni se întâmplă este cu un motiv și că anumite persoane nu le întâlnim întâmplător.  Una dintre aceste persoane, care si-a pus o amprenta puternică în cursul vieții mele am întâlnit-o când aveam 10 ani. Carmen, prietena mamei mele. Era stewardesă la Tarom. Eram fascinată de ea, de eleganța si finețea ei, de blândețea si de zâmbetul ei. Când am văzut-o prima oara in uniforma atunci mi-am dorit sa urmez si eu drumul aviației. Un an mai târziu zborul ei a căzut lângă Balotești, dar asta nu m-a făcut sa mă răzgândesc, din contra, mi-am propus sa fac asta pentru si in amintirea ei. La 18 ani  m-am înscris la Școala Superioară de Aviație Civilă pentru a deveni însoțitor de bord.

  1. Cum se împăca viața de familie cu meseria de stewardesă?

Este adevărat ca in aviație programul este diferit de aproape orice altceva, dar știam de la bun început ce înseamnă si nu mi-a fost greu sa mă adaptez. Soțul meu lucrează in televiziune , tot cu un program mai special, așa ca înțelege si încercam pe cat posibil sa ne coordonam astfel încât sa petrecem cat mai mult timp acasă cu fetița noastră.

  1. Cum este Aviația in 2022 fata de cum era când ai început tu?

Este diferită. Acum aviația este mult mai accesibilă si cu foarte multe oportunități de angajare, atât in tara cat si in străinătate. In 2005,cursul de formare pentru insotitorii de bord era mult mai costisitor, companiile la care te puteai angaja le numărai pe degetele de la o mana, iar accesul la informație nu era atât de facil. Aflai din ziar de interviurile pentru angajare sau „telefonul fără fir” intre colegii de la curs.

  1. Ce îți place cel mai mult la meseria asta?

Totul. Aviația iți intra in sânge si nu te mai „vindeca” nimeni. Cunoști atâția oameni minunați cu care razi despre zilele proaste, vezi locuri frumoase care șterg poate orele lungi de zbor pana acolo. Aviația nu te lasă sa te  plictisești niciodată.              Într-adevăr, nu sunt plăcute diminețile de iarna când te trezești înaintea cocosului si mai dai si zăpada de pe mașină, dar sentimentul pe care îl ai după ce ai decolat, ai trecut de plafonul de nori si vezi soarele in toate culorile lui, iți încălzește sufletul. Nu am regretat niciodată ca am ales aceasta meserie.

  1. Ce sfaturi le dai tinerilor care vor sa urmeze aceasta cariera?

In primul rând, înainte sa apuce acest drum trebuie să se informeze si sa știe exact ce presupune această meserie. In al doilea rând i-as sfătui sa aplice la companiile din străinătate. Este mai greu pentru ca ești departe de familie si prieteni, dar merita. Au atâtea culturi de cunoscut si orașe de văzut. Pana la urmă acesta este motivul pentru care alegi această meserie.

  1. Cum vezi Aviația peste 10 ani?

Cred ca peste 10 ani va fi ceva comun si foarte accesibil sa călătorești cu avionul, deci posibilități nelimitate. Ultimii doi ani au fost dificili pentru aviație, dar de acum înainte lucrurile nu au cum sa o ia decât in sus.

 

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: [email protected]
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585