Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
2 years ago · by · Comments Off on Aptitudinea medicală pentru zbor – Siguranța pe primul loc!

Aptitudinea medicală pentru zbor – Siguranța pe primul loc!

Pentru noi, este foarte important ca toți studenții care ne trec pragul să aibă parte de toate informațiile necesare dobândirii unei cariere de succes.

Un factor esențial în domeniul aviației este sănătatea. Așadar, găsești în continuare tot ce trebuie să știi despre certificatul medical care asigură faptul că vei putea practica jobul visat în condiții de siguranță.

De ce am nevoie de un certificat medical?

Pentru a putea să-ți desfășori activitatea în deplină siguranță, fie în calitate de pilot, fie în calitate de însoțitor de bord, trebuie să deții un certificat medical care să ateste faptul că ești perfect sănătos, din punct de vedere fizic si psihic.

Ce fel de certificat necesit și cum îl obțin?

Dacă îți dorești să devii pilot, ai nevoie de un certificat medical Clasa 1.

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord necesiți unul Clasa 2.

Obții aceste certificate în centre speciale*, recunoscute de Autoritatea Aeronautică Civilă Romană.

Imediat după evaluarea medicală, vei primi răspunsul și fi informat despre orice factori care ar putea restricționa instruirea ta la Jetav Flight Training.

Sos Bucuresti – Ploiesti km 8,5 (în incinta Aviației Utilitare); Tel/ fax: 021.231.00.39;   

  • *Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială “General Doctor Aviator Victor Anastasiu’’ / *Spitalul Militar Central  www.inmas.ro

Strada Mircea Vulcănescu 88, Sector 1, București Tel: 021.318.73.46; 021.319.70.90; 021.318.72.49;

Cât timp este valabil acest certificat?

Certificatul este valabil timp de 12 luni, validând astfel, pentru aceeași perioadă de timp, atestatul de membru echipaj de cabină.

Chiar și după obținerea certificatului, aptitudinile tale medicale vor fi urmărite, pentru a asigura siguranța ta. Dacă se observă o diminuare a acestora, certificatul se suspendă.

Mai multe informații…

Așadar, toți membrii activi ai unui echipaj de cabină trebuie fie să:

– Dețină un certificat medical valid, emis în acord cu subpunctul C a capitolului MED (Anexa IV din Regulamentul UE 1187/2011)

– Fie evaluați ca fiind apți conform unei evaluări medicale supusă Regulamentului (EEC) numărul 3922/91 Anexa III (EU-OPS) OPS 1.995, cu maxim 5 ani înainte de data prezentă.

Profesioniștii în domeniul sănătății care efectuează evaluările medicale

Examinările și evaluările medicale pentru echipajul de cabină pot fi efectuate de un Examinator Aero-medical sau aprobate de un Expert în Medicina Muncii. În cazul celui din urmă, acesta trebuie să obțină aprobare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Romană. Pe lângă calificarea în medicina muncii, acesta trebuie să aibă cunoștințe suplimentare în aero-medicină.

Notă: Unii angajatori vor cere și o evaluare efectuată la departamentul lor de sănătate sau furnizorul lor în acest sens.

Atunci când soliciți o evaluare realizată sub normele UE, trebuie să obții un raport medical, semnat de unul din cei 2 examinatori menționați mai sus, care să ateste faptul că ești, sau nu, apt, și să specifice eventualele limitări.

Medicina muncii ține de angajator și, în unele cazuri, e posibil să nu corespundă cu raportul medical ce atestă aptitudinea ta pentru activitatea de membru al echipajului de cabină.

Examinarea și evaluarea medicală

Toți membrii unui echipaj de cabină necesită o examinare medicală inițială. Apoi, se vor face evaluări medicale periodice, la intervale de maxim 60 de luni. Acestea trebuie făcute cu maxim 45 de zile înainte de ziua cât expiră certificatul medical.

Un membru al echipajului de bord nu are voie să activeze după data expirării certificatului medical  Dacă certificatul a expirat, un Examinator Aero-medical sau un Expert în Medicina Muncii trebuie să efectueze o nouă evaluare medicală.

Există condiții în care aceste evaluări trebuie făcute mai des, în funcție de condiții medicale ce necesită supraveghere suplimentară. Cazurile sunt:

– atunci când un membru revine la muncă după o perioadă lungă de concediu medical

– există dubii cu privire la condiția fizică sau psihică a unui membru

Raportul Medical

În urma unei examinări sau evaluări medicale, membrul trebuie să primească un raport medical, semnat de un Examinator Aero-medical sau un Expert în Medicina Muncii. Membrul trebuie să semneze raportul și să ofere o copie angajatorului. Nu există un format standard al acestui raport, însă trebuie să conțină toate elementele specificate în AMC1 MED.C.030.

Diminuarea aptitudinii medicale

Membrii care dețin un raport medical și experimentează o diminuare a capacității de muncă sunt rugați să caute consiliere suplimentară. Aceștia trebuie să înștiințeze imediat managerul care le va explica procedura ce va urma. În majoritatea cazurilor, se recomandă consiliere suplimentară cu Examinatorul Aero-medical sau un Expert în Medicina Muncii.

Sursa: https://www.caa.co.uk/Commercial-industry/Airlines/Cabin-crew/Medical-requirements/Medical-requirements-for-cabin-crew/

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585