Contactati-ne

+4 0737 880 100

Trimiteti-ne un email!

Contact details:

Message:

Mesajul a fost trimis cu succes! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I have not
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
2 years ago · by · Comments Off on 11 lucruri pe care însoțitorii de bord nu sunt obligati sau nu au voie să le facă

11 lucruri pe care însoțitorii de bord nu sunt obligati sau nu au voie să le facă

Doar pentru că un însoțitor de bord asigură confortul și o experiența placuta de zbor pasagerilor, aceasta nu înseamnă că trebuie să urmeze fiecare lucru pe care un pasager îl solicită. Poate înseamnă confort pentru pasager, dar poate deveni o preocupare de siguranță sau securitate pentru compania aeriană. De asemenea, însoțitorii de bord trebuie să mențină un anumit nivel de profesionalism. Aici sunt câteva lucruri pe care însoțitorii de bord nu sunt obligați să le facă sau chiar nu le este permis să facă.

 1. Nu vă vor permite să beți băutura pe care ați adus-o la bord. Chiar dacă ați cumpărat sticla de la un magazin duty-free de pe aeroport, nu puteți să o deschideți la bord și să beți dupa bunul dvs. plac. Ei trebuie să se asigure că nu vă veți îmbăta la bordul aeronavei, perturband astfel, ceilalti pasageri care calatoresc alaturi de dvs. Ei vor înceta să vă servească, bauturi alcoolice, dacă știu că ați intercut masura. Pentru însoțitorii de bord  siguranța și securitatea sunt primordiale, tocmai de aceea, starea de ebrietate la care poate ajunge un pasager, poate fi o problemă de securitate și siguranță. Da, vă vor servi băuturi alcoolice, dar ele vă vor fi servite doar până la un anumit punct, chiar dacă sunteți dispuși să plătiți suplimentar. Odată ce stiu ca ati baut mai mult decat un pahar, doua, se vor opri sa va mai serveasca. Însoțitorii de bord nu vor bea cu dvs. De fapt, însoțitorii de bord trebuie să nu consume alcool cu ​​cel puțin 12 ore înainte de orice zbor și pe întreaga durată a serviciului, deoarece munca lor presupune asigurarea siguranței și securității, în special în situații de urgență. Nivelul lor de alertă trebuie să fie la cote maxime.

 

 1. Ei sunt descurajați să-și promoveze interesele externe la bord. S-ar putea să fie excepții de la acestea. Dacă însoțitorul de zbor inițiază comercializarea afacerii sale exterioare unui pasager, atunci acest lucru nu este permis. Deși există momente în mijlocul unei conversații, unii pasageri pot întreba: “Deci faci alte lucruri în afară de a fi membru echipaj de cabină?” Acesta este locul în care un echipaj de cabină poate discuta să spunem afacerea lui personala, pe scurt, dar nu pe scară largă, mai mult doar pentru scopuri de conversație, și nimic mai mult. De asemenea, nu li se permite să denigreze afacerile externe în timpul serviciului.

 

 1. Nu li se permite să doarmă în orice moment pe durata zborurilor lungi. În timpul zborurilor de lungă durată există de obicei două locuri de echipaj de cabină și se schimbă după câteva ore. Somnul lor si odihna echipajului trebuie să fie coordonat cu seful de cabina și cu echipajul de conducere pentru a se asigura că există întotdeauna suficient echipaj de cabină pentru a avea grijă și pentru a participa activ la nevoile pasagerilor.

 

 1. Pur și simplu nu primesc ‘’atentii’’. Deși nu există reguli definite pentru anumite companii aeriene cu privire la aceste mici ‘’atentii’’, membri echipajului de cabină nu iau de obicei cadouri de la pasageri chiar și după ce au făcut o treabă excepțional de bună. Unele companii aeriene descurajează echipajul de cabină să primeasca cadouri. Deci, care este cel mai bun lucru de făcut dacă vrei cu adevărat să dai ceva echipajului tău de cabină? O recomandare trimisă conducerii lor va insemna mult pentru viitorul acelui insotitor de bord.

 

 1. Ei nu își pot purta uniformele în afară dacă nu este o misiune sau eveniment special organizat de către compania aeriană. Însoțitorii de zbor nu au voie să meargă în locuri publice în uniformă. Ori se schimbă, sau pentru unii, poartă o jachetă neagră in partea de sus pentru a-si acoperi uniforma.

 

 1. Nu pot folosi privilegiile companiilor aeriene pentru ceea ce doresc. Da, însoțitorii de bord beneficiază de zboruri gratuite, dar, de obicei, acest lucru este extins doar la membrii familiei lor directe și la nimeni în afara. Și pentru unele companii aeriene, privilegiul lor de zbor gratuit este limitat. Exemplu, ei nu au voie să folosească zborul pentru a trimite diverse colete.

 

 1. Însoțitorii de zbor nu au voie să treaca peste verificările de securitate. În ciuda faptului că au fost echipajul de zbor, toți au fost supuși mașinii cu raze X și verificarea manuală de către poliția aeroportuară.

 

 1. Nu pot aduce la bord tot ce vor. Acestea sunt încă supuse reglementărilor aeroportuare și aeriene, cum ar fi sticlele de lichid uriașe în elementele lor de transport și tot ceea ce este considerat ilegal de către poliția aeroportuară.

 

 1. Însoțitorilor de zbor nu li se permite să utilizeze la bord toate echipamentele medicale. Ei au voie sa utilizele trusele de prim ajutor aflate in cabina de pasageri. Trusa medicala pentru situatii de urgenta se foloseste numai cu acordul comandantului si asistati de un medic care se afla la bord, printer pasageri.

 

 1. Însoțitorii de bord nu vă vor oferi un upgrade doar pentru că sunteți mai drăguți cu ei. Nu este în jurisdicția lor să vă actualizați scaunul oricând doriți. Nu li se permite să paraseasca prea mult timp partea de cabina pentru care sunt responsabili. Un membru de echipaj de cabină care,  dorește să intre în cabina de pilotaj, alertează piloții mai întâi printr-o “sonerie” sau cu un buton. Există un anumit membru de echipaj de cabină care este desemnat să servească piloții.

 

 1. Însoțitorii de zbor nu pot să schimbe scaunul pasagerului oricând. Acest lucru este, de asemenea, interzis, din motive de securitate și pentru echilibrul aeronavei. Nu pot da copilului tău un loc liber. Toate acestea se stabilesc in momentul in care se face checkin-ul, in aeroport.

Comments

Comments are closed.

Aviation School

Cursuri de formare
Însoţitori de Bord

Alege călătoria ca stil de viaţă!

Adresa

Str. Francisc Munteanu 97V
Cartier Henri Coanda
Voluntari

Detalii contact

E-mail: office@jetav.ro
Vizitati-ne pe Facebook!

Instructori

Corina BĂRBOSU
Sales Fun Flight Simulator
(+4) 0728 354 448

Mihaela NĂSTASE
Cabin Crew Training Manager
(+4) 0737 880 100

Cpt. Alexandru GEICĂ
Head of Training
(+4) 0722 465 585